Om Hakapik 

Hakapik er et nettmagasin for kunstkritikk med mål om å utforske kunstproduksjonen i nordområdene, da hovedsakelig i Nord-Norge og Tromsø.

Hakapik publiserer anmeldelser, intervjuer, kommentarer, essays og fotoserier. Alle bidragsytere har kunst- og kulturfaglig bakgrunn eller stor interesse for samtidskunstfeltet.

Ansvarlig redaktør er Hilde Sørstrøm, mens Marion Bouvier er medredaktør.

Hakapiks redaksjonsråd består av Nina Schjønsby og Halvor Haugen fra Tekstbyrået, professor i kunsthistorie ved UiT Norges arktiske universitet, Elin Kristine Haugdal, Forfatter, fotograf og kunstner, Susanne Hætta og kommentator og anmelder i Nordlys, Maja Sojtaric.

Følg gjerne også @hakapik.no på Instagram og Facebook.

Hakapik utgis av H.Sørstrøm (ENK), Tromsø.

ISSN 2704-050X

Disse er valgt ut til gjesteopphold ved Tromsø Kunstforening

Disse er valgt ut til gjesteopphold ved Tromsø Kunstforening

I august 2020 åpner Tromsø Kunstforening en arkivutstilling om historien og fremtiden til Tromsø Kunstforening. I den forbindelse ble lokale kunstnere invitert til å søke på et mini-gjesteopphold ved kunstforeningen for å utvikle et nytt kunstprosjekt til utstillingen. I utgangspunktet skulle det velges ut tre kunstprosjekter. Slik ble det ikke.

Skrevet av Hilde Sørstrøm

– Det er så mange gode kunstnere her i byen! Vi klarte ikke å kun velge tre, så vi har valgt ut fem prosjekter av syv kunstnere hvorav to er samarbeidsprosjekter. Det forteller kuratorene og co-intendantene Camilla Fagerli og Vsevolod Kovalevskij som har bladd seg gjennom 18 søknader fra lokale kunstnere. Til slutt falt valget på Sissel Fredriksen, Håvard Arnhoff, André Enger Aas, Christine Cynn og Valentin Manz og Trond Ansten og Marita Isobel Solberg.

Fagerli forteller at det var god spredning i søknadene men at det var en overvekt av yngre kunstnere som søkte. Om de utvalgte prosjektene sier hun at det er forskjellige tilnærminger til å jobbe med arkiver og fremtidsvisjoner.

Først ut er Håvard Arnhoff som starter sitt gjesteopphold allerede i uke 19. Ifølge Fagerli ønsker Arnhoff å ta utgangspunkt i dreiescenen som kunstneren Idar Ingebrigtsen lagde til barneteateret som var i langsalen. Arnhoff har lyst til å gjøre en rekonstruksjon, i en eller annen form, forteller Fagerli som understreker at alle prosjektene er helt i startfasen. 

– Vi ba bare om en kort beskrivelse av en idé og et utgangspunkt å arbeide ut fra. Det kan gå i mange retninger. Poenget er at vi skal jobbe sammen i dialog og videreutvikle idéene for utstillingen.

Les mer om arkivutstillingen og tanken bak gjesteoppholdet i intervjuet med Camilla Fagerli og Vsevolod Kovalevskij som ble publisert i april.

Same Planet, Different Worlds?

Same Planet, Different Worlds?

wearable sculptures and speculative cosmology

wearable sculptures and speculative cosmology