Om Hakapik 

Hakapik er et nettmagasin for kunstkritikk med mål om å utforske det visuelle kunstfeltet i nordområdene, hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø. Ansvarlig redaktør er Hilde Sørstrøm. Redaksjonsrådet består av Nina Schjönsby og Halvor Haugen fra Tekstbyrået.

Hakapik inneholder ulike kunstkritiske tekster, som anmeldelser, kommentarer og intervjuer. I tillegg finner du kortere omtaler, bildeserier og noen videointervjuer. Alt innhold er produsert av kunstkritikere med kunstfaglig bakgrunn. Følg gjerne også @hakapik.no på Instagram og Facebook.

Hakapik har siden 2017 mottatt støtte fra Norsk kulturfond

Fra blogg til nettmagasin

Fra blogg til nettmagasin

Hakapik startet som en blogg i 2017, startet opp av kunstkritikeren og kunsthistorikeren Hilde Sørstrøm. Nå går Hakapik inn i en ny fase som nettmagasin for kunstkritikk fra nordområdene, da hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø.

Allerede i løpet av Hakapiks første leveår bidro flere kritikere med innhold. De som har bidratt så langt, er Bianca Hisse, Caroline Mitchell Itland, Eirik Abri, Ane Marte Ryeng, Inger Emilie Solheim, Marit Olsvik Opsahl og Maria Danielsen. Alle har de ulik kunstfaglig bakgrunn og de fleste har også deltatt på skriveverksted i regi av Tekstbyrået. Les mer om de ulike kritikerene her. Takket være prosjektstøtte fra Norsk kulturfond er det blitt mulig å presentere flere tekster av disse i tiden som kommer.

Hva slags kunst presenteres i nordområdene? Hvilken rolle har samtidskunsten i samfunnsdebatten? Skaper kunstverkene engasjement, og i så fall hvordan? Disse spørsmålene lå til grunn for opprettelsen, og de vil fortsette å være utgangspunktet for innholdsproduksjonen. Anmeldelser fra det visuelle kunstfeltet vil være hovedfokus, sammen med intervjuer og andre essayistiske tekster. I tillegg vil bildeserier og nyhetssaker bli presentert. Selv om tekstformatet vil få størst plass, ønsker Hakapik også å videreføre grunnspørsmålene i andre formater. Det er for eksempel ikke usannsynlig at det dukker opp podcast og film i løpet av året.

Ansvarlig redaktør for Hakapik er Hilde Sørstrøm. Redaksjonsrådet består av Nina Schjønsby og Halvor Haugen fra Tekstbyrået.

MA/BA 2019 Degree show

MA/BA 2019 Degree show

Vent litt

Vent litt