Foto: Ida Walenius

Foto: Ida Walenius

Hallo fra Hakapik 

Jeg er Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunstskribent. Hakapik er mitt nettsted. 

Jeg er særlig opptatt av å utforske kunstfeltet i nordområdene - hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø hvor jeg bor. Hakapik.no vil inneholde både kritiske refleksjoner i form av anmeldelser og essays samt intervjuer og visuelle innslag. Jeg inviterer ogs andre kritikere til å bidra med andmeldelser fra det sirkumpoalre nord.  Les mer om bakgrunnen for Hakapik.no her.  I tillegg til min egen plattform, skriver jeg også for jevnlig for Billedkunst og SeKunstMagasin

Ved siden av å være skribent er jeg deltidsansatt som samlingsforvalter ved Perspektivet Museum. Jeg har mastergrad i kunstvitenskap fra UiT Norges Arktiske Universitet og mastergrad i Preventive Conservation fra Northumbria University.

Stor takk til Norsk kulturfond for porsjektstøtte og til Tekstbyrået ved Nina Schjønsby og Halvor Haugen, som bidrar med veiledning.

 

 

 

 

Hurra for Hakapik!

Hurra for Hakapik!

7. desember 2017 holdt jeg en aldri så liten lanseringsfest i den lille bykiosken i Skippergata i Tromsø. Takk til alle som kom innom og takk til Levende Lokaler for lån av byens mest sjarmerende festlokale. Fotograf Skybert var ikke så stødig på hånda så det er litt så som så med bildekvaliteten. Men pytt, pytt. Vi kjører på med noen bilder likevel! 

Klar for avgang fra Terminal B

Klar for avgang fra Terminal B

LIAF 2017

LIAF 2017