Foto: Inger Emilie Solheim

Foto: Inger Emilie Solheim

Hallo fra Hakapik 

Jeg er Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunstskribent. Hakapik er mitt nettsted. 

Jeg er særlig opptatt av å utforske kunstfeltet i nordområdene - hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø hvor jeg bor. Hakapik.no inneholder både kritiske refleksjoner i form av anmeldelser, intervjuer og visuelle innslag. Jeg inviterer også andre kritikere til å bidra med anmeldelser fra det sirkumpoalre nord. Les mer om bakgrunnen for Hakapik.no her.  

I tillegg til min egen plattform, skriver jeg også jevnlig for Billedkunst og SeKunstMagasin. Jeg har mastergrad i kunstvitenskap fra UiT Norges Arktiske Universitet og mastergrad i Preventive Conservation fra Northumbria University.

Stor takk til Norsk kulturfond for porsjektstøtte og til Tekstbyrået og Troms Fylkeskommune for godt samarbeid.

 

 

 

 

Inversia 2018

Inversia 2018

“Inversia is an audiovisual festival over the Polar circle. During three days the artists from North-West Russia and Europe are meeting in Murmansk to present their artworks, exchange the experience and form a community around contemporary digital environment. 

Darkness as a layer or background gives a chance to enjoy the light. We decided to use public space internally and externally to demonstrate for its citizens and guests that the darkness can also be interesting and exciting, it is a sustainable matter to think and discuss” 

Slik omtales Inversia på facebooksiden til den audiovisuelle festivalen som gikk av stabelen for andre gang i Murmansk, 1. februar - 3. februar i år. Det er den russiske  kuratororganisasjonen Friday Milk som står bak festivalen. Friday Milk har siden oppstarten i 2011 arrangert og vært involvert i en rekke kunst- og kulturprosjekter i Barentsregionen. Til grunn for organisasjonen og prosjektene de arbeider med ligger et sterkt engasjement for nordlige strøk og et ønske om å bidra til et “levende” samfunn. Inversia er intet unntak.

Ved å invitere til kunst- og kulturopplevelser i Murmansk åpner Inversia nye dører til nordområdene og utfordrer etablerte oppfatninger mange har angående det å leve i nord. I år ble dette gjort gjennom et festivalprogram som bygget på temaet motsetninger - som nord-sør, sentrum-periferi, tradisjon og modernitet. Selv har jeg vært så heldig å få oppleve både 2017- og 2018-utgaven av Inversia, og jeg har stor tro på at festivalen vil fortsette å være en viktig møteplass for kunstnere, musikere og andre kulturaktører i årene fremover. Festivaldirektør Oleg Khadartsev og produsent Zhanna Guzenko har, sammen med et hardtarbeidende team av frivillige, uten tvil skapt en innholdsrik og inkluderende arena for kunst- og kulturaktiviteter i nord. 

Alle foto: fotograf Edward Mikrukov

En annerledes fotballopplevelse

En annerledes fotballopplevelse

Da Anastasia Ax møtte veggen i Tromsø

Da Anastasia Ax møtte veggen i Tromsø