Foto: Inger Emilie Solheim

Foto: Inger Emilie Solheim

Hallo fra Hakapik 

Jeg er Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunstskribent. Hakapik er mitt nettsted. 

Jeg er særlig opptatt av å utforske kunstfeltet i nordområdene - hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø hvor jeg bor. Hakapik.no inneholder både kritiske refleksjoner i form av anmeldelser, intervjuer og visuelle innslag. Jeg inviterer også andre kritikere til å bidra med anmeldelser fra det sirkumpoalre nord. Les mer om bakgrunnen for Hakapik.no her.  

I tillegg til min egen plattform, skriver jeg også jevnlig for Billedkunst og SeKunstMagasin. Jeg har mastergrad i kunstvitenskap fra UiT Norges Arktiske Universitet og mastergrad i Preventive Conservation fra Northumbria University.

Stor takk til Norsk kulturfond for porsjektstøtte og til Tekstbyrået og Troms Fylkeskommune for godt samarbeid.

 

 

 

 

Jet Pascua – Abandon

Jet Pascua – Abandon

En liten bildeoppvarming i vente på min kritikk av Jet Pascuas utstilling Abandon som ble vist på Tromsø Kunstforening i perioden 6. april - 22. april 2018. Utstillingen bestod av multimediale installasjoner, vegginstallasjon, assemblage, video, skulptur og en stedsspesifikk installasjon. Filippinsk etterkrigstid, kunstnerens egne familierelasjoner, migrasjon og trauma danner hoveddelene i den tematiske rammen. Verkene og utstillingen er Pascuas prosjekt på program for kunsterisk utviklingsarbeid ved Kunstakademiet, Der kunstfaglige fakultet på UiT-Norges arkiske universitet. Kritikken kommer i juniutgaven av SeKunstMagasin

Flukten fra virkeligheten

Flukten fra virkeligheten

Fra Dark Ecology til Living Earth

Fra Dark Ecology til Living Earth