Foto: Ida Walenius

Foto: Ida Walenius

Hallo fra Hakapik 

Jeg er Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunstskribent. Hakapik er mitt nettsted. 

Jeg er særlig opptatt av å utforske kunstfeltet i nordområdene - hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø hvor jeg bor. Hakapik.no vil inneholde både kritiske refleksjoner i form av anmeldelser og essays samt intervjuer og visuelle innslag. Jeg inviterer ogs andre kritikere til å bidra med andmeldelser fra det sirkumpoalre nord.  Les mer om bakgrunnen for Hakapik.no her.  I tillegg til min egen plattform, skriver jeg også for jevnlig for Billedkunst og SeKunstMagasin

Ved siden av å være skribent er jeg deltidsansatt som samlingsforvalter ved Perspektivet Museum. Jeg har mastergrad i kunstvitenskap fra UiT Norges Arktiske Universitet og mastergrad i Preventive Conservation fra Northumbria University.

Stor takk til Norsk kulturfond for porsjektstøtte og til Tekstbyrået ved Nina Schjønsby og Halvor Haugen, som bidrar med veiledning.

 

 

 

 

Fra statisk til dynamisk

Fra statisk til dynamisk

Først ut i 2018 er en kort kritikk av utstillingen Samlingen på Nordnorsk Kunstmuseum. Kritikken ble opprinnelig skrevet som del av et postkort-prosjekt i regi av Tekstbyrået.  Nordnorsk Kunstmuseum ble oppfordret til å svare på postkortene de fikk fra meg og en rekke andre kunstskribenter. Det gjorde de også. Så etter å ha lest min kritikk kan du lese direktør Jérémie M. McGowan sitt svar til meg her

postkort-antikritikk-nnkm_2-hilde.jpg
Om å løfte blikket

Om å løfte blikket

KUNSTDEBATT PÅ BLINDSPOR

KUNSTDEBATT PÅ BLINDSPOR