Foto: Inger Emilie Solheim

Foto: Inger Emilie Solheim

Hallo fra Hakapik 

Jeg er Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunstskribent. Hakapik er mitt nettsted. 

Jeg er særlig opptatt av å utforske kunstfeltet i nordområdene - hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø hvor jeg bor. Hakapik.no inneholder både kritiske refleksjoner i form av anmeldelser, intervjuer og visuelle innslag. Jeg inviterer også andre kritikere til å bidra med anmeldelser fra det sirkumpoalre nord. Les mer om bakgrunnen for Hakapik.no her.  

I tillegg til min egen plattform, skriver jeg også jevnlig for Billedkunst og SeKunstMagasin. Jeg har mastergrad i kunstvitenskap fra UiT Norges Arktiske Universitet og mastergrad i Preventive Conservation fra Northumbria University.

Stor takk til Norsk kulturfond for porsjektstøtte og til Tekstbyrået og Troms Fylkeskommune for godt samarbeid.

 

 

 

 

En samling av knuste drømmer

En samling av knuste drømmer

Jeg har vært på Alta Museum og sett utstillingen Museum of Broken Relationships som står fram til 31. august 2018. Den internasjonale vandreutstillingen er et pågående kunstprosjekt kuratert av kunstnerne Olinka Vištica og Dražen Grubišić i samarbeid med Alta Museum. Siden 2006 har givere fra flere land donert egne eiendeler med tilknytning til brutte relasjoner. Og i år har også flere gjenstander og historier med tilknytning til Finnmark, blitt innlemmet i den stadig voksende samlingen hvor affeksjonsverdien er viktigere enn historisk verdi. 

Det er på mange områder et eksperimentelt og spennende prosjekt, men utstillingen på Alta Museum er dessverre ikke den helt store opplevelsen. Les hvorfor i anmeldelsen min på Museumsnytt.no

OBS - beklager feilformulering! I selve anmeldelsen skriver jeg "Selv om utstillingsprosjektet eksperimenterer på flere områder har Alta Museum fortsatt mye å gå på når det gjelder å skape en sanselig og utfordrende utstillingsoppleve." Her har jeg formulert meg feilaktig da det er Olinka Vištica og Dražen Grubišić  som står bak de kuratoriske valgene i utstillingen og ikke Alta Museum. 

Foto: Hilde Sørstrøm

Sprittusj og spraymaling i midnattsol

Sprittusj og spraymaling i midnattsol

Flukten fra virkeligheten

Flukten fra virkeligheten