Foto: Ida Walenius

Foto: Ida Walenius

Hallo fra Hakapik 

Jeg er Hilde Sørstrøm, frilans kunstkritiker og kunstskribent. Hakapik er mitt nettsted. 

Jeg er særlig opptatt av å utforske kunstfeltet i nordområdene - hovedsakelig Nord-Norge og Tromsø hvor jeg bor. Hakapik.no vil inneholde både kritiske refleksjoner i form av anmeldelser og essays samt intervjuer og visuelle innslag. Jeg inviterer ogs andre kritikere til å bidra med andmeldelser fra det sirkumpoalre nord.  Les mer om bakgrunnen for Hakapik.no her.  I tillegg til min egen plattform, skriver jeg også for jevnlig for Billedkunst og SeKunstMagasin

Ved siden av å være skribent er jeg deltidsansatt som samlingsforvalter ved Perspektivet Museum. Jeg har mastergrad i kunstvitenskap fra UiT Norges Arktiske Universitet og mastergrad i Preventive Conservation fra Northumbria University.

Stor takk til Norsk kulturfond for porsjektstøtte og til Tekstbyrået ved Nina Schjønsby og Halvor Haugen, som bidrar med veiledning.

 

 

 

 

En samling av knuste drømmer

En samling av knuste drømmer

Jeg har vært på Alta Museum og sett utstillingen Museum of Broken Relationships som står fram til 31. august 2018. Den internasjonale vandreutstillingen er et pågående kunstprosjekt kuratert av kunstnerne Olinka Vištica og Dražen Grubišić i samarbeid med Alta Museum. Siden 2006 har givere fra flere land donert egne eiendeler med tilknytning til brutte relasjoner. Og i år har også flere gjenstander og historier med tilknytning til Finnmark, blitt innlemmet i den stadig voksende samlingen hvor affeksjonsverdien er viktigere enn historisk verdi. 

Det er på mange områder et eksperimentelt og spennende prosjekt, men utstillingen på Alta Museum er dessverre ikke den helt store opplevelsen. Les hvorfor i anmeldelsen min på museumsnytt.no

Foto: Hilde Sørstrøm

Sprittusj og spraymaling i midnattsol

Sprittusj og spraymaling i midnattsol

Flukten fra virkeligheten

Flukten fra virkeligheten